Kålsalat med æble, vindruer og honning ristet nødder
Denne kålsalat gemmer på både spidskål og grønkål, som virkelig klæder hinanden godt. De får selskab af æbler, vindruer, persille, avokado og de lækreste honning ristet mandler med kanel. Det er en rigtig efterårs/vinter salat som smager så skønt, og går virkelig godt til f.eks. disse julefrikadeller.
Du kan også servere den til mortensaften, julefrokosterne eller juleaften – eller sammen med disse:
Glutenfri fuldkornstærte med kylling, porre, svampe og sprødt bacon
Mørbradbøffer i fad med svampe, bacon og pølser
Flæskesteg med knasende sprøde svær
Opskriften får i her, og er til 2 personer. Hvis i er flere, så gange du bare op 🙂
DET SKAL DU BRUGE:
- 1 håndfuld spidskål, snittet
- 1 håndfuld grønkål, hakket
- 15-20 vindruer
- 1 æble
- 1 lille potte persille
- ½ avokado
- 1 portion honning ristet mandler
SÅDAN GØR DU:
- Kram spidskålen godt – det gør den mere blød og får den til at afgive lidt mere smag, og bland det godt sammen i en skål med grønkålen. Kom det på et fad bagefter.
- Skær æblerne i både, og kom dem ovenpå kålen.
- Halvere vindruerne og hak persillen groft, og fordel det ovenpå æblerne.
- Snit avokadoen i skiver, anret den ovenpå, og drys de honning ristet mandler ud over til sidst.
Her er lidt inspiration til andre efterårs/vinter salater:
Salat med jordbær, figner og honning ristet mandler med kanel
Sensommersalat med kål, brombær og pistacienødder
Grønkålssalat med bagte jordskokker, sharon frugt og ristet hasselnødder
TIP:
Pres gerne lidt lime eller citronsaft ud over æblerne, så bliver de ikke brune. Salaten kan sagtens laves et godt stykke tid i forvejen, men vent med at komme de honning ristet nødder på til den skal spises.