Risalamande med kirsebærsauce
En helt klassisk risalamande med smuttede og hakket mandler, vaniljesukker og flormelis, vendt sammen med flødeskum og toppet med kirsebærsauce. – og selvfølgelig i en laktosefri udgave.
I min verden, så findes der ikke noget bedre end risalamande. Så fluffy, cremet, sød og syrlig fra kirsebærsaucen – amen det er en himmelsk kombination, og én som jeg kan spise året rundt.
Jeg koger altid ekstra risengrød, så der er til risalamande til dagen efter, og har til denne portion ca. brugt 1 dl. grødris (90 g.), kogt i ½ liter laktosefri mælk.
Hvis du vil have en vegansk udgave, så kan du bruge min opskrift på veganske risengrød, som er lavet på nøddefløde, og anvende en plantebaseret fløde til selve risalamanden.
Opskriften på denne risalamande får i her, og er til 4-6 personer.
DET SKAL DU BRUGE:
- 650 g. kold risengrød (koges efter anvisning på posen)
- 4 dl. laktosefri piskefløde
- 2 tsk. vaniljesukker
- 1 spsk. flormelis
- 40 g. mandler
- Kirsebærsauce
SÅDAN GØR DU:
- Kom mandlerne i en skål, hæld kogende vand på dem og lad dem stå og trække imens du laver risalamanden.
- Pisk den kolde risengrød igennem med en håndmixer, så du får den ’løsnet’ lidt op.
- Pisk fløden til en let skum, og vend den i risengrøden.
- Tilsæt vaniljesukker og flormelis, og smag den til.
- Smut mandlerne, hak dem og vend den forsigtigt i risalamanden til sidst.
TIP:
Jeg laver altid min risalamande med vaniljesukker, da jeg godt kan lide smagen – men hvis du hellere vil bruge vaniljestænger, så gør du bare det. Hvis jeg kun koger risengrøden til risalamande, så koger jeg grøden med en flækket vaniljestang.
Skulle du have en portion risalamande til overs, så kan du trylle det om til denne glutenfri cheesecake med risalamande og kirsebær. Det er en rigtig juledessert, og så smager den virkelig fantastisk.