Salater,  Tilbehør

Grønkålssalat med æble, figner og appelsinsaft

Denne grønkålssalat kunne sagtens være et bud på årets julesalat til juleaften, eller til julefrokost bordet. Den er både frisk, sprød, syrlig og sød, og passer perfekt til det lidt fede julemad.

Salaten gemmer på grønkål, rød spidskål, persille, æble, vindruer, ananaskirsebær, tørret figner og toppes med honning ristet nødder samt frisk presset appelsinsaft.

Her kommer lige et par bud på, hvad du kan servere denne skønne og lidt julet grønkålssalat til:

Flæskesteg med knasende sprøde svær

Julefrikadeller

Klassiske frikadeller

Forloren hare

Braiseret svinekæber med portvin, timian og pistacienødder

Opskriften får i her, og er til 4 personer, hvor den spises som tilbehør. Hvis i er meget salatglade, som jeg, så fordoble opskriften op, hvis i er 4 voksne. 

DET SKAL DU BRUGE:

  • 2 håndfulde hakket grønkål
  • 2 håndfulde fint snittet rød spidskål
  • 1 håndfuld frisk persille
  • 1 æble
  • 20 røde vindruer
  • 6 stk. ananas kirsebær
  • Saften fra ½ appelsin
  • Tørret figner
  • 1 portion honning ristet nødder (Jeg har brugt hasselnødder til denne salat)

SÅDAN GØR DU:

  1. Skær æblet i både, og del dem i tynde skiver. Halvere vindruer og ananaskirsebær, skær fignerne i mindre strimler og hak persillen groft. 
  2. I en skål blandes grønkål, rød spidskål og persille godt sammen. Pres appelsinsaften ud over, og vend det godt rund. Kom også æble, vindruer og ananaskirsebær ned i skålen, og bland det hele godt sammen.
  3. Anret salaten på et fad, og drys figner samt honningristet nødder ud over. 

TIP:

Salaten kan sagtens laves dagen i forvejen. Vent dog med at blande frugterne i sammen med kålen, til på selve dagen. Pres lidt citronsaft ud over æbleskiverne, så undgår du at de bliver brune, og de holder sig nemt flotte og friske på køl.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *