Kylling i flødesauce med parmesan, soltørret tomat og spinat
Så for dælen altså! En ny familie favorit er fluks fløjet ind på første pladsen herhjemme. Italiensk inspireret kylling i fad i en lækker cremet flødesauce med parmesan, soltørret tomat, krydderier som oregano, timian, basilikum og rosmarin – masser af spinat, kalkunbacon og hvidløg. Retten toppes til sidst med lynstegte asparges, squash og friskrevet citronskal. Dét her, det er simpelthen alt for lækkert og kan både laves til hverdag og som gæstemad.
For at retten ikke bliver alt for tung har jeg brugt en blanding af laktosefri madlavningsfløde og almindelig fløde og fyldt godt med grøntsager i. Kombinationen af den cremet sauce, lynstegte grøntsager og frisk revet citronskal – det smager simpelthen så fantastisk.
Servere retten med glutenfri båndpasta til og evt. lidt brød.
Opskriften får I her, og er til 4 personer.
DET SKAL DU BRUGE:
- 800 g. kylling lårfilet uden ben og skind
- 200 g. kalkunbacon, svarende til 2 pakker
- 2 rødløg
- 4 fed hvidløg
- 145 g. soltørret tomat i stykker, svarende til 1 stort glas
- 3 dl. laktosefri madlavningsfløde
- 2,5 dl. laktosefri piskefløde
- 3 dl. vand
- 45 g. parmesan
- 1 tsk. grøntsagsboullion
- 1 tsk. timian
- 1 tsk. oregano
- 1 tsk. basilikum
- ½ tsk. rosmarin
- 200 g. frisk babyspinat
- 200 g. asparges, svarende til 1 bd.
- 1 squash
- Skal fra ½ citron
- Salt og friskkværnet peber
Tilbehør:
- Glutenfri båndpasta
- Evt. glutenfri brød
Servere f.eks. disse glutenfri fuldkornspitabrød til, som vi bruger rigtig ofte herhjemme som madbrød. De er virkelig gode at dyppe ned i saucen eller blot med lidt smør på ved siden af.
SÅDAN GØR DU:
- Tænd ovnen på 180 grader, varmluft.
- Brun kyllingen godt af på begge sider i lidt olivenolie, kom dem i et ildfast fad og krydder hver kylling med salt. Del dem evt. i lidt mindre stykker inden du bruner dem af, hvis de er meget store.
- Skær kalkunbacon i mindre stykker og kom det på samme pande. Svits det af i et par minutter, eller indtil det bliver en smule sprødt.
- Del rødløgene i kvarte og snit dem i tynde skiver – kom dem op i panden til bacon og løg, og stegt det sammen i et par minutter.
- Dræn de soltørret tomater, pres hvidløgene og kom også det op i pande. Vend det hele godt sammen og tilsæt fløde, vand, krydderier og parmesan. Kog saucen op og tilsæt spinaten af 2 omgange. Lad første halvdel falde sammen i den varme sauce og kom derefter resten i.
- Lad saucen simre i 10 minutter, smag den til med salt og peber og hæld det over kyllingerne i det ildfaste fad. Kom fadet i ovnen i 25 minutter, eller til kyllingen er færdigtilberedt. (Læs i mine TIP, hvordan du tjekker dette)
- Imens fadet er i ovnen, ordnes grøntsagerne. Skær de nederste 3 cm. af aspargesene og del dem i grove stykker. Halvere squashen og skær dem i halve skiver på 0,5 cm. i tykkelsen.
- Varm lidt olivenolie på en pande (den skal være rygende varm) og sautere asparges og squashene herpå i et par minutter. Vend rundt i dem et par gange undervejs, men behold den kraftige varme på panden, da vi gerne vil have en brun stegeskorpe på grøntsagerne. Hæld dem efterfølgende på en tallerken.
- Når kyllingen er færdig i ovnen, toppes fadet med de stegte grøntsager og frisk revet citronskal samt godt med flagesalt drysses ud over grøntsagerne.
TIP:
Hvis du er i tvivl om kyllingen er færdig tilberedt, så kan du tjekke temperaturen med et stegetermometer. Når kernetemperaturen er på 75 grader, så er den færdig.
Tilberedningstiden i ovnen afhænger af tykkelsen på kyllingelår fileterne og af, hvor meget du bruner dem af, så tjek dem gerne for en sikkerhedsskyld.
Du kan også bruge kyllingebrystfilet eller inderfilet til denne ret, men jeg synes det bedste resultat opnås med kylling lårfilet. De bliver ikke så nemt tørret i kødet og så elsker vi bare smager af dem herhjemme.