Aftensmad

Græsk kylling i fad med grøntsager, feta og oliven

Græsk kylling i fad er virkelig en lækker hverdagsret som bare oser og smager af sol og sommer. Den smager hel fantastisk og er fyldt med masser af græske smage som oregano, timian, basilikum og persille. Den er utrolig nem at lave, fyldt med masser af friske grøntsager og kartofler, som gør retten ganske sund og giver den et højt indhold af fiber.

Sådanne retter i fad står i høj kurs på vores hverdagsliste når vi skal lave madplan, da de er utrolige nemme at lave og passer perfekt ind i den travle hverdag, – de er børnevenlige, geniale hvis man gerne vil lave mad til flere dage og stop madspilds egnet da du næsten kan bruge alle slags grøntsager, hvis du har nogle lidt triste gemt i grøntsagsskuffen samt en rest mejeriprodukt tilbage i køleskabet.

Her får du lige lidt mere inspiration til retter i fad, som både er nemme, børnevenlige og nogle vi laver igen og igen herhjemme

Kylling i flødesauce med parmesan, soltørret tomat og spinat

Italiensk lasagne

Mørbradbøffer i fad med svampe, bacon og pølser

Græsk moussaka med kartofler og aubergine

Torsk i fad med cremet dildsauce, grøntsager og kartofler

Koteletter i fad med svampe, bacon, pølser og grøntsager 

Opskriften på dette herlige græske inspireret kylling i fad får I her og passer til 4-6 personer.

DET SKAL DU BRUGE:

  • 800 g. kyllingelårfilet uden ben og skind
  • 400 g. asparges
  • 1 squash
  • 250 g. cherrytomater
  • 2 rødløg
  • 800 g. kartofler
  • 150 g. oliven
  • 75 g. laktosefri feta
  • 5 dl. kyllingefond 
  • 2 spsk. Herbs de provence
  • Citronskal fra ½ øko. citron
  • Saften fra 1 Citron
  • Frisk basilikum og persille
  • Salt & friskkværnet peber

SÅDAN GØR DU:

  1. Halvere kartoflerne og kog dem i 10 minutter i saltet vand. De skal ikke koges helt møre, da de tilberedes færdig inde i ovnen. 
  2. Brun kyllingestykkerne af på en varm pande, kom dem i et stort ildfast fad (jeg brugte et, der var et nummer større end et lasagnefad) og krydder dem med herbs de provence, salt og friskkværnet peber.
  3. Skær asparges, rødløg og squash i grove stykker, kom det hele op i en skål og tilføj cherrytomater, kartofler og oliven.  Bland det hele godt sammen og fordel det ud over kyllingen.
  4. Bland kyllingefond med citronskal og saft, hæld det ud over grøntsagerne og kyllingen og krydder med lidt ekstra salt og friskkværnet peber.
  5. Kom fadet i ovnen ved 220 grader i 30-35 minutter, eller til kyllingen og kartoflerne er møre og færdig tilberedte.
  6. Drys med friskhakket persille, basilikum og feta og servere.   

TIP:

Retten er ikke fryseegnet pga. kartoflerne.

Hvis du gerne vil fryse den ned, så undlad at blande kartoflerne i – eller tag dem fra når det hele er færdigt i ovnen. Du kan også erstatte dem med pasta eller ris, det smager virkelig også godt til.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *