Poke bowl med laks, quinoa og blåbær
Denne poke bowl gemmer på en masse friske, lækre og sprøde grøntsager. Risene som man ofte finder i en poke bowl er her skiftet ud med quinoa, som giver en større mæthed pga. flere kostfibre og et højere protein indhold. Bowlen byder også på bagt laks, syltet rødløg, sprøde soyaristet mandler, søde tranbær og friske blåbær. Hele herligheden sluttes af med friskpresset lime, som fungere som dressing.
I bund og grund kan du bruge lige hvad du har i dit køleskab, når du skal lave en poke bowl, men læs gerne med i mine TIP længere ned i opskriften, for en god sammensætning af din poke bowl.
Opskriften er til 1 person, men lav gerne dobbelt op, så du har til en ekstra frokost eller aftensmad.
DET SKAL DU BRUGE:
- 1 dl. kogt hvid quinoa (Læs kogevejledningen i mit TIP længere nede i opskriften)
- 1 stor håndfuld blandet grønkål og feltsalat (eller brug hvad du lige har)
- 1 dl. edamamebønner
- 1 forårsløg
- 6 sukkerærter
- ½ avokado
- ½ lime
- 150 g. bagt eller varmrøget laks
Toppings:
- ½ portion soya ristet mandler (men evt. hele portionen, da de hurtigt får ben at gå på)
- Tørret tranebær
- Syltet rødløg
- Friske blåbær
SÅDAN GØR DU:
- Forbered og klargør alle tingene – snit grøntsagerne, kog quinoaen, bag laksen, sylt rødløgene og lav de ristet soyamandler.
- Bland alle de forskellige ingredienser i en stor skål, pres frisk lime ud over, og kom topping på.
TIP:
Kogevejledning til quinoa
½ dl. quinoa koges i 1 dl. vand med lidt salt. Det koges i ca. 10 minutter, eller indtil vandet er væk.
Sammensætning af en poke bowl
Her gælder det om at komme alle grundsmage og konsistensser igennem.
Grundsmagene er surt, sødt, salt, bitter og umami.
Og af konsistensser skal du tænke i frisk, sprødt, bagt og kogt.
For at din poke bowl skal mætte dig ordentligt, så skal du også tænke alle makro nærringstofferne ind, og disse er kulhydrat, protein og fedt.
Ved at tage højde for overstående i en sammensætning af en poke eller buddha bowl, tilfredsstiller du alle dine smagsløg og sanser, hvilke også udgør en stor del af et måltid.