Waldorfsalat
Waldorfsalat med bladselleri, æble, vindruer og valnødder – vendt rundt i en cremet cremefraiche dressing, smagt til med lidt citronsaft og sukker. Det er en rigtig lækker salat, som både er frisk, sprød og cremet på samme tid. Den passer virkelig godt til f.eks. steg, and, vildt, gås og medisterpølse, og spises af mange til både mortensaften, jul og nytår.
Jeg serverer den til stort set til det meste, men det kunne f.eks. være:
Fyldt andebryst med abrikos, pistacie og timian
Flæskesteg med knasende sprøde svær
Opskriften får i her, og rækker til 2 personer.
DET SKAL DU BRUGE:
- 2 Bladselleri
- 2 æbler
- 100 g. vindruer, uden sten
- 50 g. valnødder
Dressing:
- ½ bøtte laktosefri cremefraiche
- ½ tsk. sukker
- 1 tsk. citronsaft
- Salt og frisk kværnet peber
SÅDAN GØR DU:
- Skær bladselleri stænglerne i tynde skiver og kom dem op i en skål.
- Fjern kernehuset fra æblerne, og skær dem i tern, og halver vindruerne. Kom det op i skålen til bladselleri stykkerne, sammen med valnødderne.
- Rør cremefraiche sammen med sukker, salt, peber og citronsaft, og vend det sammen med selleri, æbler, vindruer og valnødderne.
TIP:
Kender i det med, at man spiser en valnød, som bare smager mega bitter, og ryger ligeså hurtig ud igen, som den kom ind? Det gør jeg i hvert fald. – MEN, det er endnu ikke lykkes mig at få sådan en valnød fra Vangsgaardtreat, og dem har jeg altså konsumeret en del kilo af efterhånden.