Aftensmad,  Frokost,  Salater

Vegansk buddhabowl med falafler og tahindressing

Vi er lidt over i det græske køkken her, i denne fantastiske veganske buddhabowl med falafler. Den gemmer på de klassiske grøntsager som agurk, tomat, peberfrugt, avokado og persille, og er twistet en smule med groft grøntkål samt kogte ris. Bowlen toppes med oliven, syltet rødløg, nigellafrø og de lækreste falafler med tahindressing. Falafel opskriften giver 25-30 stk., men de får altså virkelig hurtig ben at gå på, og ellers kan de sagtens fryses.

Måske du også vil synes om disse salater:

Grøn salatbowl med perlespelt, ærtemos, asparges og avokado (vegetarisk)

Pokebowl med laks, quinoa og blåbær

Thaibeefsalad med soicy soysdressing og ristet sesamfrø

Pastasalat med kylling, bacon og karrydressing

Falafler med tahindressing

Opskriften på denne veganske buddhabowl får i her, og er til 1 person. 

DET SKAL DU BRUGE:

  • 1 dl. kogte ris
  • 1 stor håndfuld hakket grønkål
  • ¼ agurk
  • 6-8 cherrytomater
  • ½ snack peber
  • ½ avokado
  • 1 lille håndfuld hakket persille

Toppings:

SÅDAN GØR DU:

  1. Snit agurk og peberfrugt i tynde skiver, og halvere cherrytomaterne. Skær avokadoen i mindre stykker og groft hak persillen.
  2. Anret ris og grønkål i bunden af en skål, og fordel grøntsagerne rundt ovenpå.  
  3. Fordel lidt oliven og syltet rødløg på toppen, samt 4-6 falafler. – alt efter hvor sulten du er, da de mætter rigtig godt. Drys lidt nigellafrø ud over, og servere buddhabowlen med den cremede tahindressing.

TIP:

For at undgå at avokadoen blive brun, som den hurtigt gør når den kommer i kontakt med ilt, kan du presse lidt citronsaft ud over. Så bibeholder den sin smukke grønne farve.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *