Glutenfri fladbrød med fuldkorn
24. januar 2024
Et helt igennem vanvittig fantastisk madbrød, som ligger sig utrolig meget op af et almindelig fladbrød, både i smag og struktur. De er simple og hurtige at lave, og så smager de simpelthen så dejllig. De steges blot på en tør pande i et par minutter på hver side.
De mætter godt, da de indeholder en del kostfibre, og kan bruges til alt fra hvidløgsbrød, til en open burger. Servere dem nybagte og lune, hvor de er intet mindre en fantastiske.
RETTER DU KAN SERVERE FLADBRØDENE TIL
Falafler med tahindressing (brug brødene som sandwichbund her)
Cremet italiensk tomatsuppe med parmesan
Grillspyd med oksekød, grøntsager og tzatziki
Opskriften giver 6 stk.
DET SKAL DU BRUGE:
- 2 dl. Varmt vand
- 50 g. Laktosefri yoghurt
- 5 g. Gær
- 5 g. HUSK, den grønne
- 80 g. GF. Havremel
- 40 g. Fuldkornsrismel
- 90 g. Rismel
- 20 g. Kartoffelmel
- 1 tsk. Salt
- 1 tsk. Honning
SÅDAN GØR DU:
- Bland yoghurt og vand, og pisk gær og HUSK ud heri. Pisk det blot kort indtil gæren er opløst, og lad det stå at trække i 15 minutter.
- Bland alle de tørre ingredienser sammen i en skål, og rør det i gelemassen sammen med honning.
- Ælt det ganske kort sammen med dine hænder nede i skålen. Kom film og et mørkt klæde over, og stil dejen til hævning et lunt sted i 1 time.
- Drys lidt rismel ud på bordet, del dejen i 6 lige store stykker, og tryk dem flade med dine fingre.
- Steg fladbrødene i et par minutter på hver side, på en tør pande, ved medium varme.
TIP:
Varm brødene i ovnen, og smør dem med lidt hvidløgssmør eller olie, og du har et perfekt glutenfrit hvidløgsbrød.
Fryseegnet: JA.
Forrige