Bønnesalat med tun og persille
Her er en lækker frokostsalat, som er mættende og dejlig frisk. Den består af ganske få ingredienser, helt sikkert nogle du allerede har i dit køleskab og fryser 🙂
Jeg elsker at lave en salat til frokost, af hvad jeg lige har i mit køleskab og fryser. På denne måde får du også noget mere grønt ind i din hverdag, samtidig med du får spist op af dine grøntsags rester.
Det skal du bruge:
Opskriften er til 2 person.
- 1 håndfuld haricots verts (grønne bønner)
- 1 dl. ærter
- 1 avokado
- 1 lille håndfuld persille
- 6-8 soltørret tomater
- 1 dåse tun i vand
- Saften fra 1/2 lime
- Olivenolie
- Saltet mandler som topping
Sådan gør du:
- Tø bønner og ærter op fra frost (hvis du ikke bruger friske) ved at hælde kogende vand på dem. Kom det op i en salatskål.
- Dræn tunen og bland det sammen med bønner og ærter.
- Persille og soltørret tomater fint hakkes og blandes i salatskålen.
- Pil avokadoen og skær den i tern og vend den i sammen med saften fra 1/2 lime.
- Hæld lidt olivenolie ud over og slut af med at toppe salaten med saltet mandler.
TIP:
Bønner, som er hovedingrediensen i denne salat indeholder masser af gode næringstoffer for din krop. De byder bl.a. på A-, B-, C og K vitaminer, som er gode for dine øjne, hår, hud og immunforsvar. De indeholder også mineralerne Kalium, magnesium, jern og calcuim (kalk), som er gode for dine knogler, dit blodtryk og hjælper til at mindske træthed. Bønnerne indeholder også kostfibre, som er guf for din tarmflora.