Citronkage med marcipan, cream cheese og citrontimian
Denne citronkage er så svampet, frisk og cremet at det virkelig er svært at holde sig til kun et stykke. Den smager af forår og sommer og er bare uimodståelig lækker – og så er den virkelig nem og hurtig at bage 🙂
Cream cheesen er syrlig og sød og passer perfekt ovenpå denne skønne citronkage sammen med et strejf af citrontimian.
Kagen holder sig frisk og svampet i 2-3 dage i køleskabet, men er aller bedst på selve dagen. – her hjemme er den nærmest udryddet med det samme. Tror faktisk jeg vil gå i gang med at bage den igen 🙂
Det skal du bruge:
Opskriften er til 6-8 personer.
Citronkage:
- 2 æg
- 150 g. rørsukker
- 100 g. mel
- 1 tsk. Vaniljesukker
- 1 tsk. Bagepulver
- 50 g. smeltet smør
- 50 g. marcipan
- 1 økologisk citron, saft og skal
- 1 rugbrøds-eller franskbrødform
Cream cheese:
- 300 g. laktsefri flødeost
- 1 spsk. acacie honning
- 50 g. hakket pekannødder
- Fintrevet skal fra ½ økologisk citron
Pynt:
- Citron timian blade
Sådan gør du:
- Tænd ovnen på 180 grader.
- Pisk æg, rørsukker og vaniljesukker til en tyk og hvid æggesnaps.
- Riv marcipanen og citronskal og vend det forsigtig i æggesnapsen.
- Bland mel og bagepulver og vend det forsigtigt i, sammen med citronsaften.
- Vend til sidst det smeltet smør i.
- Smør en rugbrøds-eller franskbrødsform med lidt smør og hæld kagedejen heri.
- Bag den i ovnen ved 180 grader i 25 minutter.
Lad den køle helt af efterfølgende inden du kommer cream cheese på.
Cream cheese:
- Hak nødderne groft og bland dem med flødeosten.
- Riv citronskallen og rør det i flødeosten sammen med acacie honningen.
- Smør cream cheesen på citronkagen og drys citrontimian bladene ud over.
TIP:
Køb ikke en light udgave af flødeosten, da den nærmest bliver flydende med det samme du rører i den. Jo højre fedtprocent jo bedre faktisk.