Kager

Banankage med chokladestykker

Aldrig har jeg smagt og bagt så svampet og lækker en banankage som denne. Jeg mener virkelig når jeg siger, at det er verdens bedste banankage 🙂 – og den er tilmed super nem og hurtig at bikse sammen. Den er fyldt med masser af banan og god mørk chokolade 😉

Den er hverken gluten eller sukkerfri, da den er lavet helt klassisk. – men en så lækker kage fortjener virkelig sin plads herinde i mit lille opskrifts univers 🙂

Bag den endelig, det vil ikke være din sidste gang 🙂

Det skal du bruge:

Opskriften passer til en bradepande (den med låg) på L 42 x B 29 cm.

  • 4 æg
  • 200 g. økologisk rørsukker
  • 2 tsk. vaniljesukker (15 g.)
  • 150 g. hvedemel
  • 2 tsk. bagepulver (15 g.)
  • 110 g. smeltet smørbar
  • 3 store bananer
  • 110 g. chokoladeknapper eller groft hakket mørkt chokolade

Sådan gør du:

  1. Pisk æg, sukker og vaniljesukker til en tyk og luftig æggesnaps.
  2. Bland mel og bagepulver sammen og si det ned i æggesnapsen. Vend det forsigtig sammen med en dejskraber.
  3. Mos bananerne og vend dem forsigtig i sammen med det smeltet smør.
  4. Vend til sidst chokoladen i.
  5. Beklæd en bradepande, den med et tilhørende låg, (L 42 x B 29 cm.) med bagepapir og kom dejen heri.
  6. Bag kagen i midten af ovnen ved 170 grader i 35 minutter. Prik i den med en lille kniv eller en kødnål for at tjekke om den er færdig bagt. Sidder der dej på kniven/kådnålen, så bag den lidt mere.

Spis meget gerne et stykke af kage når den er kølet lidt af, men stadig er lidt lun 🙂 Opbevare den enten i køleskabet eller på køkkenbordet, hvor den kan holde sig i op til 3 dage.

TIP:

Når du har pisket din æggesnaps luftig, tyk og hvid er det meget vigtigt at du ikke pisker resten af dine ingredienser i, da du vil slå alt luften ud af æggesnapsen (den luft du lige har pisket ind i) og din kage vil falde sammen og blive mere kompakt, når den er færdigbagt.

Vend derfor altid meget forsigtigt de resterende ingredienser i en æggesnaps, med en dejskraber.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *