Lagkagebunde med vanilje
Hjemmelavet lagkagebunde smager bare så meget bedre end de færdiglavet og så er de faktisk også utrolig nemme at bage selv.
Hemmeligheden bag disse luftige og svampet bunde er æggesnapsen. Her gælder det om at få pisket æg, sukker og vanilje helt hvidt og luftigt. – det tager ca. 5-10 minutter på en køkkenmaskine. Når de øvrige ingredienser skal tilsættes, er det super vigtigt at det vendes meget blidt og nænsomt i, for at bevare luften i æggesnapsen. Det er nemlig denne luft, som giver dig de lækreste, mest luftige og svampet lagkagebunde 🙂
God fornøjelse 🙂
Opskriften giver 3 bunde.
Det skal du bruge:
- 4 æg i str. M/L
- 195 g. rørsukker
- 2 tsk. Vaniljesukker (eller ½ vaniljestang)
- 90 g. hvedemel
- 50 g. kartoffelmel
- 1,5 tsk. bagepulver
Sådan gør du:
- Start med at piske æg, sukker og vanilje sammen til en tyk, hvid og luftig æggesnaps.
- Bland mel, kartoffelmel og bagepulver i en skål og si det ned i æggesnapsen.
- Vend MEGET FORSIGTIG melblandingen sammen med æggesnapsen. Du må IKKE røre eller piske det sammen.
- Kom bagepapir i en springform på 24 cm. og smør hele kanten med smagsneutralt olie.
- Kom dejen heri og bag den midt i ovnen ved 180 grader i c. 30 minutter.
- Lad bunden køle helt af i formen inden du deler den.
- Del lagkagebunden i 3 med en savtakket kniv (en brødkniv).
TIP:
Jeg bager altid mine lagkagebunde i god tid og kommer dem i fryseren. Du slipper for at stå med det hele på en gang, når tiden meder sig til en lagkage. Bundene holder faktisk bedre på fugten (svampetheden) under frost og bliver derved slet ikke ringere af det 🙂
Pak lagkagebunden ind i husholdningfilm og frys hele lagkagebunden. Vent med at skær den ud til du skal bruge den.
Det er nu egentlig heller ikke så dårligt altid at have lagkagebunde på frost, så man hurtigt kan tage en op og lave en skøn kage. Prøv f.eks. at komme vaniljecreme og friske bær ovenpå 1 bund, det er virkelig en himmelsk og nem sommerkage.
Du kan også tilsætte 1 spsk. kakaopulver til din dej og lave chokoladebunde.