Peberfrugt pesto med grillet peberfrugt og ristet solsikkekerner
Reklame for Vangsgaardtreat
Denne peberfrugt pesto smager virkelig virkelig skønt. Den er fuld af smag, er cremet i konsistensen og dejlig frisk.
Alle ingredienserne kommes i en minihakker eller en blender, og vupti – så har du den skønneste pesto lige ved hånden 🙂
Den kan anvendes på alle mulige måder, som feks. Til tapas, under en kartoffelmad , som dyp til dit kød eller som marinade til både en pastasalat, kartoffelsalat eller kød.
Du kan fint justere mængden af chili efter hvor stærk du vil have den i smagen. – min udgave er på ingen måde stærk, men har en dyb og kraftig smag af grillet peberfrugt 🙂
Det skal du bruge:
- 2 stk. Røde snack peber
- 1 spsk. Solsikkekerner, fra Vangsgaardtreat
- 1 fed hvidløg
- 1 cm. Rød chili (for en stærkere udgave tilføj blot mere)
- 1 spsk. Soltørret tomat i olie
- ½ tsk. Stærk paprika
- 2 spsk. Olivenolie
- ½ tsk. Dadelsirup, fra Vangsgaardtreat
- ½ -1 tsk. Havsalt
- Friskkværnet peber
Sådan gør du:
- Vask peberfrugterne og brænd/grill dem hele (med kernehuset) på grillen eller i ovnen. De må gerne blive sorte nogle steder. Bages de i ovnen, gøres det ved 250 grader i ca. 5-10 minutter. Hold godt øje med dem.
- Rist solsikkekernerne på en varm pande til de begynder at tage farve.
- Når peberfrugterne er kølet af pilles kødet af og kernehuset kasseres.
- Kom alle ingredienserne i en minihakker og blend din pesto glat og cremet.
TIP:
Jeg synes, at hemmeligheden bag en god pesto afhænger af de nødder/kerner du bruger, da de er en vigtig smagsgiver i en god pesto. I denne pesto har jeg brugt solsikkekerner fra Vangsgaardtreat, som tilføjer og giver en skøn nødde-agtig smag, når de ristes. De fungerer fantastisk sammen med de grillet peberfrugter – og så er kernerne faktisk billige. Du kan købe et helt kilo økologiske solsikkekerner for kun 53 kr. hos Vangsgaardtreat. Det er dælme billigt.
Opbevare pestoen i et skoldet glas på køl, i 1 uge ca.