Aftensmad,  Frokost,  Salater,  Tilbehør

Peberfrugt pesto med grillet peberfrugt og ristet solsikkekerner

Reklame for Vangsgaardtreat

Denne peberfrugt pesto smager virkelig virkelig skønt. Den er fuld af smag, er cremet i konsistensen og dejlig frisk.

Alle ingredienserne kommes i en minihakker eller en blender, og vupti – så har du den skønneste pesto lige ved hånden 🙂

Den kan anvendes på alle mulige måder, som feks. Til tapas, under en kartoffelmad , som dyp til dit kød eller som marinade til både en pastasalat, kartoffelsalat eller kød.   

Du kan fint justere mængden af chili efter hvor stærk du vil have den i smagen. – min udgave er på ingen måde stærk, men har en dyb og kraftig smag af grillet peberfrugt 🙂

Det skal du bruge:

Sådan gør du:

  1. Vask peberfrugterne og brænd/grill dem hele (med kernehuset) på grillen eller i ovnen. De må gerne blive sorte nogle steder. Bages de i ovnen, gøres det ved 250 grader i ca. 5-10 minutter. Hold godt øje med dem.
  2. Rist solsikkekernerne på en varm pande til de begynder at tage farve.
  3. Når peberfrugterne er kølet af pilles kødet af og kernehuset kasseres.
  4. Kom alle ingredienserne i en minihakker og blend din pesto glat og cremet. 

TIP:

Jeg synes, at hemmeligheden bag en god pesto afhænger af de nødder/kerner du bruger, da de er en vigtig smagsgiver i en god pesto. I denne pesto har jeg brugt solsikkekerner fra Vangsgaardtreat, som tilføjer og giver en skøn nødde-agtig smag, når de ristes. De fungerer fantastisk sammen med de grillet peberfrugter – og så er kernerne faktisk billige. Du kan købe et helt kilo økologiske solsikkekerner for kun 53 kr. hos Vangsgaardtreat. Det er dælme billigt. 

Opbevare pestoen i et skoldet glas på køl, i 1 uge ca.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *