Kager

Græskar cupcakes med cream cheese frosting og lakrids

Reklame for Vangsgaardtreat

Efterårsstemningen fortsætter i køkkenet og disse græskarcupcakes med cream cheese frosting og lakrids er intet mindre end perfekte. De er så svampet, fyldt med krydret og varme krydderrier, og toppet med en fløjelsblød og creme frostning, smagt til med lakrids.

Hasselnødderne fra Vangsgaardtreat passer perfekt ind i cupcaken og til efterårstemaet. Du kan sagtens erstatte nødder med f.eks. deres pekannødder, valnødder eller en blanding.

Cupcakesene er en perfekt efterårshygge-aktivitet med børnene – og de kan sagtens hjælpe til både i køkkenet og med at pynte dem efterfølgende. Her er det jo næsten kun fantasien der sætter grænser 🙂   

Opskriften giver 12 muffins.

Det skal du bruge:

  • 2 æg
  • 75 g. Brun farin
  • 1 tsk. Vanilijesukker
  • 100 g. Revet græskar
  • ½ tsk. Kanel
  • ½ tsk. Kardemomme
  • ½ tsk. Allehånde
  • ½ stk. Stødt ingefær
  • ½ tsk. Bagepulver
  • 80 g. Finthakket hasselnødder fra Vangsgaardtreat
  • 50 g. Mel
  • 3 spsk. Smagsneutral olie   

Frosting:

  • 140 g. blødt smør (stuetemperatur)
  • 170 g. Flourmelis
  • 150 g. Naturel flødeost
  • 3 tsk. Rå lakridspulver

Sådan gør du:

  1. Pisk æg og brun farin luftig. Det tager ca. 5-7 minutter på en køkkenmaskine ved medium hastighed.
  2. Riv græskaret og finthak hasselnødderne i en minihakker. – De skal ikke males helt til mel, blot finthakkes.
  3. Vend herefter græskar og hasselnødder forsigtigt i den luftige æggesnapsen.
  4. Bland alle de tørre ingrediener i en skål og vend det forsigtigt i dejen sammen med olien.
  5. Fordel dejen i 12 muffins forme og bag dem ved 180 grader i ca. 14 minutter. Stik i dem med en kødnål, for at tjekke om de er færdigbagte.
  6. Lad dem køle helt af inden du kommer frosting på.

Frostning:

  1. Pisk smøret hvidt. Det tager ca. 10 minutter, hvor der piskes ved medium hastighed. Husk at skrabe smøret ned fra kanterne et par gange undervejs.
  2. Tilsæt herefter flourmelis af et par omgange, imens der stadig piskes.
  3. Kom flødeosten og lakridspulver i og pisk det godt sammen.
  4. Stil cremen på køl i 30 minutter inden du sprøjer cupcakesene op.
  5. Kom cream cheese frostingen i en sprøjtepose med en stjernetyl og dekorere cupcakesene.    

TIP:

Jeg har brugt hokaido græskar til disse muffins, men du kan fint bruge andre sorter.

Vi har høstet en del gule græskar, og de skal helt sikkert også laves om til en kage, eller 2 🙂

Hvis du har en rest græskar, så lad dig endelig inspirere af min efterårs ristaffel med kylling, græskar og kokos, hvilket ungerne helt sikkert også vil elske. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *