Aftensmad

Blomkålspizza med serrano, rucola og oliven

En blomkålspizza er virkelig et lækkert alternativ til en almindelig pizza. Bunden bliver ikke helt sprød, men kanterne knaser og smager er helt i top 🙂

Det er en genialt måde at få sneget flere grøntsager ind i de mindste, (og i en selv) og især grøntsager som ikke lige bugner i madpakken til dagligt. – det gør blomkål ihvertfald ikke lige herhjemme 🙂

Hvis du derimod også er til en helt almindelig hvede pizza, altså sådan én med knasende sprød bund (en rigtigt stensovnsagtig én) så prøv f.eks. italiensk pizza med parmaskinke, mozzarella, rucola og basilikum.

Opskriften giver 1 bradepande.

Det skal du bruge:

Bund:

  • 1 blomkål, ca. 550 g. i renset vægt
  • 2 æg
  • 100 g. laktosefri hytteost
  • 2 tsk. HUSK
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. oregano
  • 2 tsk. olivenolie

Fyld:

  • 1 portion italiensk pizzasauce
  • 1 laktosefri mozzarella, skåret i tynde skiver
  • ½ pose vegansk revet ost (gerne violife)
  • 1 pakke serrano
  • 1 stor håndfuld rucola
  • 10 cherrytomater, delt i halve
  • Oliven
  • Frisk basilikum

Sådan gør du:

  1. Blomkålen renses, brækkes i mindre buketter og koges mør i vand.
  2. Hæld vandet fra og mos blomkålen med et piskeris, og lad det køle af i ca. 15 minutter.
  3. Tilsæt hytteost, krydderrier, æg og husk, og pisk det godt sammen.
  4. Kom bagepapir på en bradepande og pensel dette med olivenolie.
  5. Smør blomkålsmosen ud herpå og bag den i ovnen ved 200 grader i 15 minutter, på hver side.
  6. Forbered imens pizzasaucen.
  7. Når bunden er færdigbagt, smøres den med pizzasaucen og toppes med revet ost og mozzarella.
  8. Bag den yderligere i 5 minutter, ved 200 grader.
  9. Kom derefter serrano, rucola, cherrytomater, oliven og frisk basilikum på og servere 🙂

TIP:

Blomkålen kan sagtens koges dagen forinden, hvis tiden er knap. Opbevare den blot på køl indtil brug. –

Og så er sådan en blomkålspizza altså slet ikke ringe i en madpakke dagen efter, hvor den spises kold 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *