Kager

Drømmekage, gluten- og laktosefri

En svampet, luftig og snasket drømmekage, med et sprødt og fedtet kokosfyld på toppen. – Det er lige præcis hvad denne her kage er. Og hvem elsker ikke drømmekage? – vi gør ihvertfald, og denne her bliver hurtigt spist herhjemme.

Smag gerne på kagen imens den er lun, hvor jeg synes det smager aller bedst. Den kan dog også sagtens spises efter den er kølet af, og fryses ned.

Her er min opskrift på én af mine yndlingskager, helt klassisk og præcis som den skal være, blot uden gluten og laktose 🙂        

Opskriften passer til en springform på 20 cm. i diameter, og her får i opskriften, som jeg håber i vil prøve 🙂

Det skal du bruge:

  • 2 æg
  • 150 g. rørsukker
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 1,5 tsk. bagepulver
  • 50 g. laktosefri smeltet smør
  • 1 dl. mælk
  • 70 g. fuldkornsrismel
  • 40 g. maizena
  • 40 g. majsmel

Topping:

  • 145 g. laktosefri smør
  • 100 g. kokosmel
  • 200 g. brun farin
  • 2 spsk. laktosefri piskefløde

Sådan gør du:

  1. Pisk æg, sukker og vaniljesukker lyst og luftigt.
  2. Bland meltyperne sammen med bagepulver, og vend det forsigtig i æggesnapsen sammen med det smeltet smør og mælk.
  3. Beklæd et fad med bagepapir og kom dejen heri.
  4. Bag kagen ved 180 grader i 30 minutter.
  5. Lav imens kokosfyldet til toppen.
  6. Kom kokosmel, smør og brun farin i en gryde, og smelt det. Hæld herefter piskefløden i og lad det koge op, imens du rører rundt i det.
  7. Når kagen er færdigbagt, kommes kokostoppingen ovenpå, og den bages yderligere i 5 minutter ved 200 grader.

TIP:

Åben ikke ovnen imens kagen bager, da den ellers vil falde sammen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *