
Raw snickers kage
Her er en af de sundere kager der både er vegansk, gluten-og laktosefri, men samtidig smager så syndigt som en ægte snickers.
Den er lidt over i konfekt afdelingen synes jeg, med sin fedtet og søde smag.
Servere den til kaffen, til gæsterne eller endda til morgenmad – eller bare når lysten melder sig til lidt sødt.
Den er uden raffineret sukker, men med et naturligt indhold af frugtsukker fra dadlerne.
DET SKAL DU BRUGE:
Bund:
- 20 stk. Dadler
- 80 g. Havregryn, glutenfri
- 40 g. saltet peanuts
- 2 spsk. vand
Fyld:
- 90 g. smooth peanutbutter
- 30 g. saltet paenuts
Topping:
- 100 g. raw chokolade på min. 70 %
- Saltet peanuts
- Flagesalt
SÅDAN GØR DU:
- Udsten dadlerne, kom dem i en foodprocesser med vand og blend det til en glat og cremet karamel.
- Blend havregryn og peanuts til fin mel i en minihakker.
- Rør nu dadelmassen og havregryn-peanuts melet sammen og kom det i et lille fad med bagepair i, på 15×12 cm. Gør dine fingre våde med lidt vand og tryk massen ud i fadet.
- Bland peanutbutter og peanuts sammen og kom det ovenpå bunden.
- Smelt chokoladen i mikroovnen i en lille skål og hæld det venpå peanutbutteret.
- Drys med lidt peanuts og flagesalt på toppen.
- Stil din raw snickerskage i fryseren og lad den fryse i 6 timer.

TIP:
Når din raw snickers kage har stået på frost i 6 timer kan du skære den ud i de styker eller bidder som passer dig. Opbevare den på frost og spis den gerne direkte derfra. Den fryser ikke 100% pga. frugtsukker indholdet i dadlerne.
Hvis du opbevare den på køl bliver den mere blød i konsistensen (ikke flydende) – men er dog ikke til at skære ud.
Du vil muligvis også synes om

Fyldig brownie med valnødder og havsalt
7. juli 2020
Gateau marcel med cookie dough og chokolademousse
23. september 2022