Cremet pastasauce med soltørret tomat, parmesan og timian
5. april 2021
En cremet, fedtet og smagsfuld pastasauce med soltørret tomater, hvidløg, brændte peberfrugter, parmesan og fløde, som smager helt fantastisk.
Jeg bruger glutenfri penne pasta, (majs-penne) som jeg synes passer godt til en pastasauce, da saucen rigtig kan komme ind i pastaen, og det hele bliver godt snasket ind 🙂
Jeg håber i vil prøve opskriften, som kommer her.
Opskriften passer til 2 personer.
Det skal du bruge:
- 200 g. glutenfri penne pasta
- ½ løg
- 1 fed hvidløg
- ½ rød snack peber
- 1 spsk. hakket soltørret tomater
- 6 cherry tomater
- 1 spsk. flydende hønseboullion
- 250 ml. Laktosefri fløde
- 30 g. fintrevet parmesan
- Frisk kværnet peber & salt
- Frisk timian
Sådan gør du:
- Kog pastaen efter anvisningen på posen og forbered imens saucen.
- Skær peberfrugten i strimler og svits dem ved høj varme på en pande, i lidt olivenolie. De må gerne blive lidt brændte i det.
- Snit løget fint og halvere cherrytomaterne, og kom det på panden sammen med presset hvidløg og de soltørret tomater. Svits det hele i et par minutter ved middel varme.
- Kom fløde og parmesan ved og kog det i et par minutter, eller indtil fløden tykner en smule.
- Smag til med salt og frisk kværnet peber.
- Kom pastaen op i saucen og vend det hele godt sammen. Drys med frisk timian inden servering.
TIP:
Servere gerne den cremet pastaret sammen med økologiske svine koteletter, krydret med rosmarin. – Det smager så fantastisk.
Hvis du gere vil have en vegansk udgave, så kan du erstatte den laktosefri fløde med nøddefløde, parmesanen med denne veganske parmesan og boullionen med en grøntsagsboullion 🙂
Nyere