Aftensmad

Cremet kylling i fad med kartofler, grøntsager, bacon og timian

Det her smager virkelig virkelig fantastisk, og minder lidt om en omgang flødekartofler, bare med grøntsager, kylling, bacon og krydderurter i. Jeg elsker ’alt i et fad’ retter, da det er super nemt og altid smager vild godt, – men hvem elsker ikke også flødekartofler, kylling, bacon og parmesan 😉

Retten kræver lidt forberedelse, da kartofler skal koges en smule inden, for at det hele ikke skal have flere timer i ovnen, men imens kan du jo forberede og snitte grøntsager 🙂

Hele fadet toppes med lidt frisk revet parmesan inden det skal i ovnen, og drysses med frisk timian når det er færdigt. 

Jeg har i hvert fald skabt en ny hverdagsfavorit herhjemme, så jeg håber i vil prøve den af, og forhåbentligt bliver ligeså vilde med den som vi er.

Opskriften får i her og rækker til 2 voksne samt 2 børn, eller 3 voksne.  

Det skal du bruge:

  • 450 g. kyllingefilet, delt i 4 stykker til 6 stykker.
  • ½ løg
  • 2 fed hvidlg
  • ½ rød snack peber
  • 1 håndfuld spinat
  • 1 porre
  • 5 kartofler (mellemstørrelse)
  • 120 g. bacon i tern
  • 1 tsk. paprika
  • 1 tsk. oregano
  • 1 tsk. timain
  •  Spsk. flydende hønseboullion
  • 250 ml. Fløde
  • 1 tsk. salt
  • Friskkværnet peber
  • Lidt revet parmesan til toppen

Sådan gør du:

  1. Start med at skære kartoflerne i skiver, på ca. ½ cm. i tykkelsen og kog dem i 3 minutter i saltet vand.
  2. Imens snittes løg og porre fint og peberfrugter skæres i strimler.
  3. Kom de letkogte kartoffel skiver i bunden af et fad, og kom herefter spinat, løg, presset hvidløg, peberfrugter og porrerne ovenpå.
  4. Bland paprika, timian, oregano og friskkværnet peber og drys det på.
  5. Hæld boullion og fløde ud over, og lig kyllingefileterne ovenpå.
  6. Drys salt ud over kyllingefileterne, og kom baconternene på.
  7. Riv lidt sidst lidt parmesan ud over det hele.
  8. Kom fadet i ovenen ved 180 grader i 35-40 minutter. (tjek kyllingen om den er færdig tilberedt)
  9. Drys frisk timian ud over retten inden servering. 

TIP:

Grøntsagerne i retten afgiver ikke særlig meget væske ved tilberedningen, så du kan derfor komme dem utilberedt i fadet. Hvis du derimod bruger andre grøntsager, eller skifter nogle ud, så tag højde for, om de afgiver meget væske ved tilberedning. Det kunne for eksempel være svampe eller tomater, som også vil smager rigtig godt i retten. Svits dem blot af på panden i et par minutter inden de kommes i fadet, så du ikke ender ud md en vandet sauce.   

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *