Om mig

Hjertelig velkommen til mit univers. Et økologisk gluten- og laktosefri univers med skønne opskrifter, tips og ideer til en sundere livsstil

Mit navn er Dorthe Thisgaard. Jeg er 35 år gammel og bor i Vejle med min datter og kæreste. Min helt store passion er madlavning og jeg har igennem de sidste 18 år arbejdet i hotel og restaurations branchen, hvorfra jeg har en uddannelse med i min bagage.

Jeg ved hvor stor betydning det har for vores velbefindende, vores liv og vores kroppe at leve sundt, afbalanceret og af ægte mad.

Fall in love with taking care of yourself

Jeg ønsker fra mit hjerte, at kunne inspirere netop dig til en sundere livsstil, hvor du af egen lyst træffer de rigtige valg til en sundere kost, for lige netop dig. For vi er ikke alle ens.

Mine opskrifter og retter vil bære præg af masser af frugt og grønt, brug af råvarerne i deres sæson, reducere madspild, variation, gamle klassiske retter med et twist, nye retter, børnevenlige måltider og ikke mindst velsmagende, økologisk, gluten- og laktosefri og ægte mad lavet fra bunden. – for det er lige præcis hvad mine opskrifter er 🙂

Alle mine opskrifter vil være gluten- og laktosefri, da min datter og jeg hverken tåler gluten- og laktose. – og heraf kommer min passion frem i at vise jer, at det ikke behøver at være besværligt at leve med allergener. Jeg har dog enkelte opskrifter der indeholder gluten, men det vil fremgå af opskriften.

De råvarer jeg bruger i mine opskrifter, vil derudover være 90% økologiske. Jeg handler ALT hvad jeg kan købe økologisk, eller uden brug af pesticider, da jeg ikke vil udsætte vores krop for pesticider og farlige kemikalier – og derudover ikke vil støtte konventionel landbrug. Hvis du træffer dette valg, som jeg, vil du ikke bare vinde meget bedre og mere smag i dine råvare, du vil også passe på din krop. Hvis din krop skal beskytte og passe på dig resten af dine dage, så er du også nød til at passe på den.

En kommentar

  • Iben Sindholt

    Hej Dorthe
    Jeg er ny på dette felt.
    Jeg har altid bagt meget. Både brød og kager. Og jeg mener selv at være rimelig velkørende i feltet.
    Men nu er der kommet et ungt menneske ind i familien som hverken tåler laktose eller gluten, hvilket udfordre mig på det traditionelle bagværk.

    Jeg kan se på dine opskrifter, at du har valgt helt at udelade fedtstof i dine boller mm. Er det fordi du bruger HUSK?
    Har du prøvet at bruge vegansk fedtstof til eks.vis dine fødselsdagsboller? Og hvordan blev resultatet, hvis du har?
    Jeg kan ikke få mine egne gluten- og laktosefri boller til at hæve ordentligt – og jeg mistænker magarinen – simpelthen fordi de melarter jeg kan bruge, jo er tunge.
    Jeg glæder mig til at læse, om du har gjort dig nogle erfaringer 🙂

    De bedste hilsner – med tak for en skøn side.
    Iben Sindholt

Skriv et svar til Iben Sindholt Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *