Aftensmad

Lasagne med grøntsager og cremet ostesauce lavet på kartoffel

Denne lasagne er seriøst for lækker. – Den er svampet, fuld af smag, indeholder masser af grøntsager og så toppes den med den lækreste fløjlsbløde og cremet ostesauce, lavet på kartoffel. Ja, i læste rigtigt – kartoffel ? Det smager så dejligt og man kan virkelig ikke smage forskel på en almindelig ostesauce og denne, som er lavet på kartoffel.

Lasagnen indeholder utrolige mange fibre, pga. alle grøntsagerne, kartoflerne og fuldkorns pastapladerne. Det gør den hamrende sund og mættende.

Du kan sagtens skifte pastapladerne ud med fx. glutenfrie – og grøntsagerne med andre, hvis du har nogle rester i dit køleskab.

Parmesanen som jeg har brugt i denne opskrift kan også skiftes ud med andet ost, eller endda gærflager, som også giver en dejlig oste agtig smag. – mulighederne er mange, det er bare med at prøve sig frem 🙂

Den er ihvertfald et hit herhjemme, både hos store og små.

Det skal du bruge:

  • 12 stk. Fuldkorns pasta plader

Kødsauce:

  • 400 g. hakket oksekød
  • 1 løg, finthakket (ca. 50 g.)
  • 3 fed hvidløg
  • 1/2 revet squash (ca. 150 g.)
  • 3 revet gulerødder (ca. 150 g.)
  • 2 tsk. oregano
  • 1 tsk. timian
  • 200 g. tomatpure
  • 4 laurbærblade
  • 5 dl. vand (0,5 L.)
  • 2 dl. mælk

Ostesauce:

  • 8 store kartofler (ca. 565 g.)
  • 5 dl. vand
  • 40 g. parmesan, fint revet
  • 1 tsk. muskatnød

Sådan gør du:

Kødsauce:

  1. Start med at ordne alle dine grøntsager. Hak løget fint og riv gulerødderne og squashen på den grove side, på dit rivejern.
  2. Brun nu kødet i en stor gryde og kom herefter dine løg ned i. Bland det sammen og lad det stege i et par minutter, mens du rører et par gange i det.
  3. Tilsæt squash, gulerod og presset hvidløg og bland det sammen.
  4. Kom tomatpure, oregano og timian ned i gryden og bland det hele godt sammen inden du hælder vandet på.
  5. Tilsæt lauerbærblade og mælk og lad kødsaucen stå og små simre imens du laver ostesaucen.

Ostesauce:

  1. Start med at vaske kartoflerne og skær dem i grove stykker/tern. Hvis dine kartofler er meget brune, så skræl dem, men ellers behold skrællen på.
  2. Kom dem i en gryde med 5 dl. vand og kog dem i ca. 10-15 min. – eller indtil de er helt møre.
  3. Når de er færdig kogte hældes 2 dl. af kogevandet fra og resten blendes til en blød og glat kartoffelmos.
  4. Tilsæt nu parmesan og muskatnød. Rør det rundt og smag til med salt og peber.
  5. Din ostesauce er nu færdig og klar til at kommes ovenpå lasagnen.

Samling af lasagnen:

  1. Start med at komme en lille smule kødsauce i bunden af fadet og fordel nu et lag lasagneplader ovenpå. (kødsaucen skal kun lige ‘smøre’ bunden, så pladerne ikke sidder fast)
  2. Kom nu kødsauce ovenpå lasagnepladerne.
  3. Gentag dette 4 gange, så du slutter af med et lag kødsauce og kom derefter ostesaucen på som det sidste.
  4. Bag lasagnen på 160 grader i 45 min.

Servere den som den er, eller med en min græsk tomatsalat.

TIP:

Hvis dine rodfrugter er pæne i skrællen, så undgå at skrælle dem, da mange at fibrene og vitaminerne sidder i skrællen. Vask dem istedet grundigt inden brug.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *