Cremet pasta med laks, spinat og nøddefløde
Reklame for Vangsgaardtreat.
En stjerne sund og mættende pastaret med laks, spinat, krydderurter og fløde – behøver jeg sige mere 🙂
Denne ret er lavet med linsepasta, både for en bedre mæthedfornemmelse, men også for en bedre energifordeling. Den traditionelle fløde er skiftet ud med den lækreste hjemmelavet nøddefløde, som giver dig den mest cremet sauce, der binder hele retten sammen. Nøddefløden smager fuldstændig fantastisk i denne ret, og ingen vil bemærke, at denne pastaret er lavet uden en almindelig piskefløde.
Virkelig, gør jer selv den tjeneste at prøve den af – den smager så fantastisk og tager kun 30 minutter at tilberede 🙂
Jeg vil ihvertfald til et eksperimenter meget mere med nøddefløde og mælk og lave flere lækre og sunde opskrifter til jer 🙂
Det skal du bruge:
Opskriften er til 4 personer.
- 400 g. fersk laks
- 1 lille løg
- 75 g. frisk spinat (1 bakke)
- 1 håndfuld hakket spidskål
- 1 potte dild
- 1 potte persille
- ½ potte purløg
- Saften fra ½ citron
- 3,5 dl. nøddefløde, svarende til 1 portion
- 250 g. ukogt linsepasta (1 pose)
- Hvidløgspeber
- Himalayasalt
- Frisk kværnet peber
- Lidt olivenolie til panden
Sådan gør du:
- Tænd ovnen på 200 grader og krydder laksesiden med et godt lag hvidløgspeber og lidt himalayasalt.
- Bag laksen i 15 minutter – eller indtil den er færdig. Det afhænger lidt af tykkelsen på din laks.
- Sæt en gryde med vand over til pasta og kog den efter anvisningen på posen. Linsepasta skal ca. koge i 8-10 minutter.
- Imens laksen bager og pastaen koger gør du grøntsagene klar.
- Finthak løg, dild, persille og purløg.
- Varm lidt olivenolie i en sautépande og svits løgene i 2 minutter.
- Kom spinat, spidskål og alle krydderurterne ved og steg det yderligere i 2 minuter.
- Hæld nøddefløde og saften fra ½ citon ved og kog det op i 1 minut, imens du rører rundt. Skru herefter ned for varmen.
- Når laksen er færdigbagt piller du den fra hinanden med en gaffel, så du får nogle gode lakse stykker, og kommer det over i panden til din sauce.
- Kom også pastaen i sautépanden og vend det hele sammen. Det må ikke koge mere, da du ellers risikere at din pasta bliver smattet.
- Smag retten til med friskkværnet peber og salt.
TIP:
Når linsepastaen er færdigkogt hældes den i en si og skylles med koldt vand. Dette er vigtigt ved denne pasta, da den ellers vil blive smattet og klistret.
Af de forskellige pasta erstatninger der findes, synes jeg linse og ærtepasta smager og fungere rigtig godt. Hvis man gerne vil undgå gluten, for mange kulhydrater eller bare gerne vil have flere proteiner, så er disse erstatninger virkelig et glimrende alternativ. De indeholder langt flere fibre, vitaminer, mineraler og proteiner end almindeligt hvidt og fuldkornspasta gør.
Du kan sagtens skifte linsepastaen ud med ærtepasta, kikærtepasta eller helt almindelig pasta i denne ret. Følg da kogeanvisningen på posen.
En kommentar
Pingback: