Efterårs ristaffel med kylling, græskar og kokos
Jeg efterårshygger virkelig i køkkenet lige for tiden. Der bliver kokkereret en del med græskar og det kom der b.la. denne skønne efterårs ristaffel ud af. Karrysaucen er lavet kun på grøntsager, hvilken gør den både utrolig nærrende og sund. Det hele blendes sammen til en glat og cremet sauce, hvor der hverken er brugt mel eller maizena. Så den er både gluten- og laktosefri.
Det er virkelig en fantastisk måde at få grøntsager på, da de er ’gemt’ væk i en lækker smagsfuld sauce, så både store og små kan spise med uden problemer. Karrysaucen er mild, cremet og samtidig fuld af smag, så den er virkelig børnevenlig.
Til en ristaffel hører sig også alverdens af tilbehør til. Alle de små skåle med toppings til retten er også utrolig børnevenlig, da de for det første selv kan ’bygge’ deres tallerken og bestemme hvilke grøntsager de vil have – og hvis de slet ikke vil have nogle, så smil du bare indvendig, da karrysaucen jo indeholder en masse usynlige 😉
Disse tilbehørselementer som jeg serverede til kan sagtens byttes ud med andre. Jeg tog egentlig bare hvad vi lige havde i køleskabet.
Opskriften er til 4 personer.
Det skal du bruge:
Karrysaucen:
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 2 store gulerødder
- 200 g. hokaido græskar
- 1 tsk. kokosolie
- 1 dåse kokosmælk
- 50 g. naturel flødeost, laktosefri
- 0,4 dl. vand
- 1 stor tsk. Karry
- 1-1,5 tsk. Himalaya salt (afhænger af om din kylling er tilsat saltlage)
- Saften fra 1 lime
- Frisk kværnet peber
- 400 g. kyllingefilet (eller det halve af kødet fra en kogte kylling/suppe høne)
Tilbehør:
- Ris
- Grønkål
- Edamame bønner
- Ristet kikærter med spidskommen
- Sukkerærter
- Cashew nødder
- Ristet kokos
- Friske lime
Sådan gør du:
- Halvere kyllingefileterne og kog dem i ca. 30 minutter.
- Begynd imens på karrysaucen.
- Løg, gulerødder og græskar skæres i mindre stykker.
- Varm lidt kokosolie i en gryde og svits løgene af heri. Kom gulerødder og græskar ved og svits videre i et par minutter.
- Tilsæt karryen og varm den igennem med grøntsagerne.
- Kom kokosmælk og vand ved og lad det koge i 30 minutter, under omrøring et par gange.
- Blend saucen glat og cremet med en stavblender og kom flødeost, limesaft, salt og frisk kværnet peber ved og smag saucen til.
- Pluk kyllingen, kom den ned i karrysaucen og kog saucen op inden servering.
TIP:
Jeg købte en billig økologisk kylling til 50 kr., der havde fået et stop madspilds klistermærke på sig.
Den kogte jeg suppe på, som vi fik helt klassisk med grøntsager, kød og melboller i. Alt kyllingekødet plukkede jeg og gemte i fryseren. Jeg brugte det halve af kødet til denne ristaffel og resten ligger i fryseren til en anden nem kyllingeret, på en travl hverdag.
Jeg vil helt klart anbefale, at du koger en kylling, da kødet derpå bare smager så meget bedre.
Du får også enorm meget mad for ingen penge, da der både bliver en god og fyldig fond og masser af kød ud af bare 1 kylling.
Sæt evt. en søndag af, hvor du måske bare er hjemme og hygger med familien, til at din fond kan stå og passe sig selv i køkkenet i en 6 timer. Vi går koldere tider i møde, og hvad er mere lækkert end en hjemmekogt suppe hertil 🙂
2 kommentarer
Pingback:
Pingback: