Ramsløgssalt
18. maj 2021
Ramsløgssalt er et virkelig lækkert krydderri at lave ud af sine ramsløg.
Det kan holde sig i rigtig lang tid og er en fantastisk smagsgiver oven på f.eks. en bøf, kylling, fisk, en kartoffelmad eller i en ramsløgspesto.
Ramsløg smager af hvidløg, så du har her lavet dig din egen hvidløgssalt 🙂
Lav evt. en dobbeltportion når du nu er igang, så du har helt til næste år, hvor de hvidløgs-duftende ramsløg atter titter frem igen.
Opskriften giver ca. 2,5 dl.
Det skal du bruge:
- 30 g. ramsløg
- 2 dl. fint salt
Sådan gør du:
- Vask og tør ramsløgene, og kom dem i en minihakker sammen med saltet, og blend det helt fint.
- Hæld det ud på en bageplade med bagepapir og tør det i ovnen ved 50 grader i 1 time.
- Rør rundt i det et par gange undervejs.
- Bagefter kommes det i en minihakker igen, og blendes helt fint.
TIP:
Opbevare dit ramsløgssalt i en gammel syltekrukke med låg, hvor det kan holde sig i nærmest en evighed.
2 kommentarer
Pingback:
Pingback: