Måltidssalat med sirups bagte rødder, kidney bønner og mandler med sommerurter
Reklame for Vangsgaardtreat.
Denne måltidssalat byder på både sprødt og bagt, gode fedt og proteinkilder, samt sunde kostfibre.
Salaten består af bagte lilla gulerødder, med den lækreste dadelsirup fra Vangsgaardtreat. Derudover gemmer den også på spinat, persille, rødløg, kidney bønner og feta, samt de bedst tørristet mandler med sommerurter og chili, fra Vangsgaartreat. Mandlerne er på ingen måde stærke synes jeg, så du kan sagtens servere denne salat til aftensmad for hele familien. – evt. med denne ovnbagte laks til 🙂
Opskriften er til 2 personer.
Det skal bruge:
Bagte gulerødder:
- 4 lilla gulerødder
- 2 spsk. olie
- 2 spsk. dadelsirup, far Vangsgaardtreat
- Salt
- Rosmarin
Salaten:
- 2 dl. kogte kidney bønner
- 2 håndfuld hakket spinat
- 2 spsk. hakket persille
- ½ bøtte laktosefri feta
- 2 tsk. hakket soltørret tomat, gerne med olie
- 5-6 skiver tynde skiver rødløg
- Tørristet mandler med sommerurter og chili, fra Vangsgaardtreat
Sådan gør du:
- Gulerødderne renses og skæres i grove stykker.
- Kom dem i et fad og hæld olie, dadelsiup, lidt salt og rosmarin ud over.
- Bag dem i ovnen ved 200 grader i ca. 30 minutter. De må gerne have lidt bid i sig når de er færdigbagte.
- Forbered salaten, imens gulerødderne køles af.
- I en skål blandes de resterende ingredienser, samt gulerødderne. Hæld gerne marinaden fra gulerødderne med ned i salaten.
- Top salaten med tørristet mandler med sommerurter og chili.
TIP:
Hvis du bruger kogte kidney bønner fra dåse, så frys evt. resten ned, så du har til en nem og hurtig måltidssalat en anden gang.
Ellers kan de bruges dem i denne chili con carne med den bedste guacamole, eller i en vegetariske version, nemlig chili sin carne med guacamole, cremefraiche og ostebrød 🙂