Madplaner

Madplan til uge 25

Indeholder reklamelink for Vangsgaardtreat.

Nu er varmen da for alvor kommet – og det sætter også sine små præg på denne uges madplan.

Ugen starter ud med en frisk og sprød grøn salat med kartofler, varmrøget laks og mango, samt en grønnere udgave af den italienske klassiske ret, pasta carbonara. Retten er på ingen måde tung, da den fyldes med masser af grønt. Den smager fuldstændig fantastisk, og er helt klart på vores top 3 herhjemme. Derudover byder ugen også på en glutenfri tærte, ala taco, en glutenfri pizza med krydret kyllingepølser, mozzarella og ramsløgspesto, og sidst men ikke mindst, et herligt weekend måltid bestående af bacon svøbte kyllingefileter fyldt med fetacreme, en grønnere omgang flødekartofler samt smørstegte asparges 🙂  

Jeg går meget op i at reducere vores madspild, så derfor er der rester eller rugbrød 2 af ugens dage 🙂

Alle retter er familie og børnevenlige, og passer til 2 voksne og 2 børn.

Min indkøbsliste som følger med, er delt op i forskellige råvare grupper, samt en basis liste og en reste-liste.

Basis listen er de ting som du gerne skulle have derhjemme i skufferne, plus rester fra forrige uge, men tjek den alligevel igennem inden du skal ud at handle.  

Reste-listen er de rester du sandsynligvis står tilbage med, af råvare, når ugen er omme, men de indgår i madplanen til ugen efter, så smid det endeligt ikke ud. – ellers kan du vælge at bruge det til frokost, fryse det eller som ekstra supplement til aftensmaden 🙂

Jeg håber virkelig i kan bruge madplanen, hvor jeg har taget højde for både nemt og lækkert hverdagsmad som er fyldt med masser af grønt, en varieret madplan, samt en nem og overskueligt én for jer i en travl hverdag 🙂  

Mandag:              Grøn salat med forårsløg, varmrøget laks og tørret mango

Tirsdag:                Cremet pasta carbonara med grøntsager, persille, timian og bacon

Onsdag:               Rester fra mandag og tirsdag

Torsdag:               Glutenfri tærte med hakket oksekød, peberfrugt, rødløg og feta. Top evt. tærten med en blanding af hjertesalat, agurk og tomat.  

Fredag:                 Glutenfri pizza med krydret pølser, mozzarella og ramsløgspesto    

Lørdag:                 Bacon svøbt kyllingebryst fyldt med feta og soltørret tomater, flødekartofler med ramsløg og porre, samt smørstegte asparges med parmesan 

Søndag:                Rester fra torsdag, fredag og lørdag.

INDKØBSSEDDEL:

KØD & FISK:

  • 200 g. varmrøget laks
  • 240 g. bacon i tern
  • 200 g. bacon i skiver
  • 300 g. hakket oksekød
  • 160 g. krydret kyllingepølser, fra Hanegal
  • 4 kyllingefileter

MEJERI:

  • 1 laktosefri cremefraiche
  • 900 ml. laktosefri fløde (4 stk.)
  • 2 pasteuriseret æggeblommer, eller 2 almindelig
  • 80 g. parmesan
  • 6 æg
  • 2 bøtte laktosefri feta
  • 1 pakke gær
  • 2 laktosefri mozzarella

GRØNTSAGER:

  • 1,3 g. kartofler
  • 1 porre
  • 2 håndfulde ramsløg
  • 1 lille broccoli
  • 1 pose sukkerærter
  • 2 avokado
  • 1 bd. asparges
  • 1 bd. forårsløg
  • 1 lime
  • 200 g. svampe
  • 1 lille saquash
  • 2 håndfulde hakket grønkål, eller babyspinat
  • 1 stor potte persille
  • 1 potte frisk timian
  • 2 røde snackpeber
  • 2 bakke cherrytomater
  • 1 hjertesalat
  • 1 agurk

FROST:

  • 1 pose ærter
  • 1 pose majs

KOLONIAL:

  • Tørret mango
  • 250 g. tagliatelle
  • Purede tomater, fra Urtekram

BASISLAGER:

  • Olivenolie
  • Ramsløgspesto
  • 1 løg
  • 1 rødløg
  • 2 fed hvidløg
  • Soltørret tomater
  • Karry
  • Sød paprika
  • Spidskommen
  • Stødt korriander
  • Oregano
  • Timian
  • Sennep
  • Salt
  • Friskkværnet peber
  • Mandler
  • Solsikkekerner
  • GF. Havregryn
  • Rismel
  • Majsmel
  • Quinoramel
  • HUSK, den grønne (loppefrøskaller)
  • Laktosefri mælk
  • Laktosefri smør

RESTER:

  • 100 ml. Laktosefri fløde (gem den i fryseren)
  • ½ bøtte laktosefri feta (spis den evt. til aftensmaden mandag eller torsdag)
  • ½ pakke gær (gem den i køleskabet)
  • ½ broccoli (brug den evt. i madpakken)
  • ½ avokado (spis den evt. til frokost)
  • ½ bd. Forårsløg (brug den evt. til aftensmaden torsdag)
  • ½ rød snakpeber (brug den evt. i madpakkerne)
  • ½ agurk (brug den evt. i madpakken)
  • ½ hjertesalat (brug den evt. i madpakken)
  • ½ pose ærter (gem dem i fryseren)
  • ½ pose majs (gem dem i fryseren)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *