Hindbærsmoothie med blomkål og kokos
Reklame for Vangsgaardtreat
Hindbærsmoothie med blomkål, kokos, cashewnødder og vegansk vaniljeyoghurt – en cremet, mættende, frisk og børnevenlig smoothie. Den smager skønt af syrlige hindbær, har et lille hit af kokos og er fyldt med gode og sunde kostfiber og fedtsyrer fra blomkål og nødder. – og bare rolig, den smager overhovedet ikke af kål. Jeg elsker at blende blomkålsris i mine smoothies, da de kan gøres helt smagsneutrale, og det er derfor en genial måde at få sneget lidt flere grøntsager ind i de mindste på. I denne lækre kombination gemmes blomkålssmagen af hindbær og kokos.
En skøn smoothie til både morgenmad eller som et mellemmåltid, toppet med granola og friske bær.
Opskriften giver 2 glas, eller passer til én smoothie beholder.
DET SKAL DU BRUGE:
- 2 dl. frosne hindbær (Læs et TIP længere nede i opskriften)
- 1 banan
- 1 dl. frosne blomkålsris
- 10 stk. neutrale cashewnødder, fra Vangsgaardtreat
- 3 dl. soyamælk med vanilje
- 2 spsk. kokosflager, fra vangsgaardtreat
SÅDAN GØR DU:
- Alle ingredienserne kommes i en blender, og blendes til en glat og cremet smoothie.
- Justere evt. konsistensen med mere soyamælk, hvis du ønsker den tyndere.
TIP:
Frosne bær kan indeholde bakterier, som kan give roskildesyge, feks. Norovirus. Derfor anbefaler fødevarestyrelsen at man koger dem i 1 minut inden brug, for at fjerne evt. bakterier.
Måske du også kunne have lyst til at prøve nogle af mine andre opskrifter på smoothies.
Smoothie med rødbede, hindbær og ingefær