
Frisk rødkålssalat med appelsin, druer og granatæble
Her får du mit bud på en frisk rødkålssalat som du kan servere til alt slags julemad. Den er fyldt med sprøde elementer og er syrlig i smagen, hvilket jeg er helt vild med til den ellers ret så fede julemad.
Den smager virkelig godt, og er den friske salat som jeg laver igen og igen hvert år til vores juleaften, eller til f.eks. Mortens aften, hvor der er andesteg på bordet.
Salaten toppes med tørret abrikoser og de lækreste jule honningristet hasselnødder, med et lille strejf af kanel – dét er virkelig lækkert.

Andre friske salater som du kan servere til julemaden
Grønkålssalat med æble, figner og appelsinsaft
Kålsalat med æble, vindruer og honning ristet nødder
Sensommersalat med kål, brombær og pistacienødder
Opskriften får i her og passer som tilbehør til julemaden, til 4-6 personer.
DET SKAL DU BRUGE:
- 2 håndfulde fintsnittet rødkål, eller rød spidskål
- 1 håndfuld hakket grønkål
- 2 appelsiner
- Kerner fra 1 granatæble
- ¼ fra en bakke grønne vindruer
- 1 bakke brombær
- 10 stk. tørret abrikoser
- 1 portion honningristet hasselnødder med kanel
SÅDAN GØR DU:
- Start med at lave honning ristet hasselnødder. Afskal nødderne ved at bage dem i ovnen ved 180 grader i 10 minutter, og gnub skallen af dem når de er kølet lidt af. Følg derefter resten af opskriften.
- I en skål blandes rød- og grønkål, appelsinerne skæres i både og blandes med kålen. Gem evt. skallerne fra appelsinerne til dressing. (Læs med nede i mit TIP under opskriften)
- Halvere vindruerne og kom dem op i skålen sammen med brombær og granatæblekerner. Bland det hele godt sammen, og drys med hakket abrikoser og honning ristet nødder. Hak dem gerne lidt groft.

TIP:
Pres evt. det sidste af saften ud fra appelsinskallerne og bland det i salaten, – det smager så godt og fungere lidt som en dressing.
Du kan honning riste alle slags nødder, så hvis du er mere til mandler eller valnødder, så bruger du bare det.
Du vil muligvis også synes om

Bønnesalat med tun og persille
25. marts 2020
Tomatsalat med brændte peberfrugter og basilikumspesto
18. april 2023