Aftensmad

Italiensk spaghetti bolognese

Det her er en rigtig italiensk klassiker, eller ihvertfald mit bud på den skønne langtidssimrende ret, nemlig spaghetti bolognese 🙂

Den skal stå og hygge sig på komfuret i ca. 4 timer, hvor du herefter bliver belønnet med den skønneste bolognese, som sender dig direkte tilbage til Italien.

Alle grøntsagerne er finthakket/blendet i en minihakker, som giver bolognesen en virkelig god konsistens og smag. Det hjælper til med jævningen af bolognesen, men de er også godt ‘gemt væk’ i forhold til vores små kære, som jo nærmest kan løbe skrigende væk fra middagsbordet, når de ser en grøntsag i gryden, som de nægter at smage på 🙂

Grøntsagerne giver bolognesen sødme og selvfølgelig en masse gode kostfibre, vitaminer og mineraler. Jeg kogte en god håndfuld fuldkorns spaghetti til, for at skrue op for kostfibrene og mætheden. Hele herligheden toppes med fintrevet økologisk parmesan 🙂

Det skal du bruge:

Opskriften er til 4 personer.

  • 450 g. god økologisk hakket oksekød
  • 100 g. god økologisk bacon i skiver
  • 1 løg
  • 2 hvidløg
  • 2 store gulerødder
  • 1 bladselleri
  • 4 spsk. tomatpuré
  • 1,5 dl. hvidvin
  • 3 dl. oksefond eller vand
  • 4 laurbærblade
  • 1 tsk. oregano
  • 1 tsk. salt
  • 1 spsk. olivenolie (til stegning)
  • Frisk kværnet peber
  • Fintrevet parmesan
  • 1 god håndfuld fuldkorns spaghetti (koges efter anvisning på pakken)

Sådan gør du:

  1. Løg, hvidløg, gulerødder og bladselleri pilles/renses og skæres i mindre stykker. Kom det hele i en minihakker og blend det til du har en fin mos/grød. Hvis du ikke har en minihakker, kan du rive grøntsagerne meget fint på et rivejern.
  2. Bacon skiverne skæres i fine strimler.
  3. Varm nu olien op i en gryde og kom grøntsagerne heri. Svits det i ca. 3-4 minutter, kom så bacon ved og steg det hele yderligere i 3-4 minutter.
  4. Kom oksekødet ned i gryden og steg det hele sammen.
  5. Når oksekødet er brunet færdigt tilsættes hvidvinen og det hele koges op i 1 minut, så alkohollen kan fordampe.
  6. Tilsæt tomatpuré, laurbær, oregano og oksefond og kog det op.
  7. Når bolognesen koger skruer du ned for varmen, så den står og småsimre.
  8. Lad nu din bolognese stå og småsimre her i 4 timer.
  9. Kig til den en gang i imellem, for at rører rundt i gryden.
  10. Når bolognese mangler 30 minutter, begynder du at koge din spaghetti efter anvisningen på posen.
  11. Riv parmesanen fint og kom det i en skål.
  12. Når din bolognese er færdig med at simre, fjerner du laurbærbladene og smager den til med salt og peber.

Servere din spaghetti bolognese med masser af revet parmesan og frisk basilikum 🙂

TIP:

Hvis du virkelig vil have en god bolognese med masser af fantastisk smag, så køb økologiske råvare. De smager af så meget mere, indeholder flere vitaminer og mineraler og er uden pesticider og andet sprøjt. – og husk at parmesan er laktosefrit, når det er lagret i 1 år 😉

Du kan sagtens skifte hvidvinen ud i retten og bruge rødvin istedet. Du får ved dette en mere fyldig og kraftigere bolognese i smagen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *