Aftensmad,  Frokost,  Madpakken,  Salater,  Tilbehør

Ristet kikærter med spidskommen

Ristet kikærter er en utrolig lækker snack og egner sig virkelig godt i en salat. – og så tager de ingen tid at lave 🙂 Disse er krydret med inspiration fra det mexicanske køkken, men er slet ikke stærke.

Du kan tilsætte lige det krydderi du ønsker og selv bestemme smagen. – de gør jeg f.eks. også super godt med sød paprika og havsalt på, og kan kommes i børnenes madpakker, som en sund og mættende snack.

Brug dem også gerne som topping til en varm ret, som f.eks. i denne efterårs ristaffel med kylling, græskar og kokos.

Det skal du bruge:

  • 240 g. kogte kikærter (1 dåse)
  • 1 tsk. Kokosolie
  • ½ tsk. Gurkemeje
  • ½ tsk. Koriander
  • ½ tsk. Spidskommen
  • ½ tsk. Himalaya salt

Sådan gør du:

  1. Skyl kikærterne rene for væsken fra dåsen og tør dem grundigt på et viskestykke.
  2. Kom dem i en skål og tilsæt de resterende ingredienser. Bland det hele godt sammen.
  3. Hæld dem på en bageplade med bagepapir og spred dem godt ud.
  4. Bag dem i ovnen ved 180 grader i 30 minutter, hvor du et par gange ryster pladen for at rotere lidt på kikærterne.
  5. Lad dem køle helt af efterfølgende og opbevare dem i en lufttæt beholder. Kommes de på køl bliver de bløde.

TIP:

Kikærter er fulde af proteiner, som gør dem mættende. Derfor gør de sig utrolig godt som en sund og mættende lille snack. De har et hav af anvendelses muligheder, lige fra hummus til salat til gryderetter. Prøv f.eks. min græsk inspireret kikærtesalat med soya ristet mandler.

En kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *