Græsk inspireret pastasalat med rucola
Vi er vilde med græsk mad, og vi er vilde med pastasalater – så denne græsk inspireret pastasalat med rucola er lige i skabet. Jeg har lavet den med linse og rødbede pasta, som indeholder en hel del flere kostfibre og protein end almindelig pasta. Pastaen blandes med agurk, tomat, rødløg, soltørret tomater, oliven, feta, rucola og ristet pinjekerner. Den tager ingen tid at bikse sammen, og kan serveres blandet som her, eller som ’bland selv pastasalat-bar.’
Servere f.eks. pastasalaten med grillspyd med citronmarineret kylling og grøntsager – og lav gerne en dobbelt portion, så du har nem aftensmad til dagen efter, eller til madpakkerne.
Det skal du bruge:
- 250 g. rå rødbede og linsepasta
- ½ pose rucola
- 1/3 agurk
- 8 cherry tomater
- ½ rødløg
- ½ bøtte laktosefri feta
- 2 spsk. hakket soltørret tomater
- ½ glas kalamata oliven, uden sten
- Ristet pinjekerner med salt
Sådan gør du:
- Pastaen koges efter anvisning på posen, og køles helt af under den kolde hane.
- Agurk, tomat og rødløg skæres i mindre stykker og vendes i pastaen, sammen med de resterende ingredienser. Drys de ristet pinjekerner ovenpå til sidst.
TIP:
Glutenfri pasta har det med at ’sætte’ sig sammen, og blive lidt hårdt, når det er kogt og kølet af. Det kan redes ved at ligge det i blød i koldt vand i et minut, imens du pærer lidt rundt i det med fingrene.
Tilbehør til pastasalaten:
Hvis vi bliver i det græske hjørne, så servere evt.:
Græske kalkunsteaks med middelhavsgrøntsager i fad
Grillspyd med oksekød, grøntsager og tzatziki
Svinemørbrad forklædt som porchetta med persille, hvidløg og soltørret tomater
Bacon svøbt kyllingebryst fyldt med feta, soltørret tomt og timian
Af fisk kan du servere:
Fiskefrikadeller med grøntsager og krydderurter
Fiskepinde med panko og estragonmayonnaise
Og ellers er her et par andre muligheder:
Glutenfri nuggets med cornflakes