Græske kartofler med oregano, feta og persille
Et græsk kartoffelfad med bagte peberfrugter, rødløg, oregano og timian. Det bages i ovnen, og toppes bagefter med feta, oliven og frisk persille. Det kan serveres som tilbehør til stort set alt, – men her får du lige nogle af vores favoritter.
Grillspyd med citronmarineret kylling og grøntsager
Bacon svøbt kyllingebryst, fyldt med soltørret tomat og timian
Græsk kalkunsteaks med middelhavsgrøntsager i fad
Grillet flanksteak med asparges og stangbønner
Opskriften passer til 2 voksne, så du ganger bare op, hvis i er flere.
DET SKAL DU BRUGE:
- 0,5 kg. kartofler
- ½ rød snack peber
- ½ rødløg
- 1 tsk. oregano
- 1 tsk. timian
- 1 lille håndfuld frisk persille
- Lidt laktosefri feta
- Lidt kalamata oliven
- Olivenolie
- Salt
SÅDAN GØR DU:
- Kartofler vaskes og halveres, og kommes i et ildfast fad.
- Skær peberfrugten i grove stykker/tern, del rødløget i grove både, og kom det op i fadet til kartoflerne.
- Hæld lidt olivenolie ud over, og krydder det med oregano, timian og salt.
- Bland lidt godt sammen med en ske, og bag det i ovnen ved 180 grader, i 30-40 minutter, eller indtil kartoflerne er møre.
- Når kartoflerne er færdigbagte, så smulder lidt feta ud, kom lidt oliven ovenpå, og drys det hele med groft hakket persille til sidst.
TIP:
Hvis du gerne vil blandet det hele i en plastik pose, for at fordele både olie og krydderrier – så har jeg et mere bæredygtigt alternativ hertil – nemlig en opbevaringsbøtte. Kom det hele heri, kom låg på og ryst det godt sammen.
Du kan også vælge at bage fetaen sammen med kartoflerne, peberfrugten og rødløget, – det smager også virkelig godt.