Kager

Raw snickers kage

Her er en af de sundere kager der både er vegansk, gluten-og laktosefri, men samtidig smager så syndigt som en ægte snickers.

Den er lidt over i konfekt afdelingen synes jeg, med sin fedtet og søde smag.

Servere den til kaffen, til gæsterne eller endda til morgenmad – eller bare når lysten melder sig til lidt sødt.

Den er uden raffineret sukker, men med et naturligt indhold af frugtsukker fra dadlerne.

DET SKAL DU BRUGE:

Bund:

  • 20 stk. Dadler
  • 80 g. Havregryn, glutenfri
  • 40 g. saltet peanuts
  • 2 spsk. vand

Fyld:

  • 90 g. smooth peanutbutter
  • 30 g. saltet paenuts

Topping:

  • 100 g. raw chokolade på min. 70 %
  • Saltet peanuts
  • Flagesalt

SÅDAN GØR DU:

  1. Udsten dadlerne, kom dem i en foodprocesser med vand og blend det til en glat og cremet karamel.
  2. Blend havregryn og peanuts til fin mel i en minihakker.
  3. Rør nu dadelmassen og havregryn-peanuts melet sammen og kom det i et lille fad med bagepair i, på 15×12 cm. Gør dine fingre våde med lidt vand og tryk massen ud i fadet.
  4. Bland peanutbutter og peanuts sammen og kom det ovenpå bunden.
  5. Smelt chokoladen i mikroovnen i en lille skål og hæld det venpå peanutbutteret.
  6. Drys med lidt peanuts og flagesalt på toppen.
  7. Stil din raw snickerskage i fryseren og lad den fryse i 6 timer.

TIP:

Når din raw snickers kage har stået på frost i 6 timer kan du skære den ud i de styker eller bidder som passer dig. Opbevare den på frost og spis den gerne direkte derfra. Den fryser ikke 100% pga. frugtsukker indholdet i dadlerne.

Hvis du opbevare den på køl bliver den mere blød i konsistensen (ikke flydende) – men er dog ikke til at skære ud.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *